• Helppo tilata ja nopea toimitus
  • Toimitus Suomessa 5,90 €
  • Osta koska vain sinulle sopii
  • Vähimmäistilaus 10 €
  • Helppo tilata ja nopea toimitus
  • Toimitus Suomessa 5,90 €
  • Osta koska vain sinulle sopii
  • Vähimmäistilaus 10 €

Tärkeää tietoa magneeteista

Hajoaminen ja sirpaloituminen

Vaikka neodyymimagneetit ovatkin vahvan tuntuista materiaalia, ne ovat hauraita. Jos niiden annetaan törmätä toisiinsa kovalla voimalla, ne saattavat hajota. Hajotessaan niistä saattaa irrota teräviä sirpaleita. Käsittele siis magneetteja varoen, äläkä anna niiden törmätä toisiinsa vapaasti ja kovalla voimalla.

Pidä pois lasten ulottuvilta

Neodyymimagneetit eivät ole leluja, eikä niitä tule antaa lapsille. Pienet magneetit voivat aiheuttaa tukehtumisvaaran, ja jos useampi magneetti päätyy nieltynä elimistöön ne voivat aiheuttaa vakavia vammoja.

Neodyymimagneetit saattavat yllättäen hypätä kiinni toisiinsa

Kun työskentelevät neodyymimagneettien kanssa, ne saattavat yllättäen hypätä kiinni toisiinsa esimerkiksi pöydän pinnalta. Jos sormesi jää väliin, tästä voi aiheutua pienillä neodyymimagneeteilla ihovaurioita ja kipua, isommilla magneeteilla vakavampiakin haavereita.

Magneettikentille herkät esineet

Neodyymimagneettien ympärillä on erittäin vahva magneettikenttä. Pidä neodyymimagneetit aina erillään (vähintään 20 cm päässä) esineistä jotka ovat magneettikentille herkkiä ja voivat rikkoutua ulkopuolisen magneettikentän vaikutuksesta. Tällaisia esineitä ovat esimerkiksi sydämentahdistimet, kellot, luottokortit, kasetit, puhelimet, CRT-televisiot, puhelimet ja GPS-laitteet.

Nikkeliallergia

Suurin osa neodyymimagneeteista on päällystetty nikkelillä. Jos tiedät että olet allerginen nikkelille, on suositeltavaa että käytät esimerkiksi käsineitä kun käsittelet neodyymimagneetteja pidemmän aikaa.

Magneettien toimintalämpötila

Neodyymimagneetit pitävät kylmästä, ja ovat itse asiassa parhaimmillaan noin -130°C lämpötilassa. Neodyymimagneetit eivät kuitenkaan toimi hyvin korkeissa (yli 80°C) lämpötiloissa, eikä niiden teho välttämättä palaudu täysin ennalleen jos ne ovat käyneet tietyn rajan yläpuolella.

Magneettien työstäminen

Neodyymimagneetteja ei suositella porattavan tai työstettävän työkaluilla. Niistä poratessa lähtevä jauhe on tulenarkaa.

Magneettien käsittely

Kun irrotat magneetteja toisistaan, toimi annetun ohjekuvan mukaisesti välttyäksesi vaaratilanteilta. Magneetteja ei tule ikinä nostaa suoraan pinosta, vaan ne tulisi ensin liu'uttaa pois pinosta.